Lavendel (Echte Lavendel), de etherische olie.
Echte Lavendel (= lavandula vera = lavandula officinalis = lavandula
angustifolia = tuinlavendel = gewone lavendel) komt
met name uit Zuid-Europa en Noord-Afrika. De Provence is er beroemd door. De
fijnste kwaliteiten groeien op hoogtes boven de 1400 meter. De naam Lavendel is
afgeleid van het Latijnse lavare, dat wassen betekent. Lavendel heeft dan ook al
duizenden jaren een zuiverende reputatie. Lavendel staat echter vooral bekend om
haar kalmerende invloed. Zij speelt (dus) een voorname rol bij het bestrijden
van slapeloosheid, spanningen en angsten; en eventueel hoge bloeddruk. Lavendel
verhelpt een negatieve houding en heeft een positief effect op het verwerken van
trauma's. Lavendel werkt tevens verfrissend en zij bevordert de harmonie. Lavendel is
dus uitverkoren bij met stress samenhangende aandoeningen. Maar Lavendel bewijst
ook goede diensten bij de bestrijding van hoofdpijn (o.a. migraine),
duizelingen, de reeds genoemde hoge bloeddruk, en depressies; wondjes, pijn,
geïrriteerdheid, roodheid, acne, insektensteken, couperose, brandwonden,
zweertjes en allergie.
Lavendel wordt
o.a. gebruikt in farmaceutische antiseptische zalven, in zepen, lotions,
parfums, en uiteraard in de massage-oliën van Webcosmetics, en als smaakmiddel
in fris- en alcoholische dranken en voedingsmiddelen.
De
etherische olie wordt verkregen door stoomdistillatie uit de verse bloeiende
toppen. De olie is kleurloos tot lichtgeel met een zoete bloemig-kruidige geur
met een balsemiek-houtige ondertoon.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Lavendel is goed te mengen met bijna alle oliën, in het bijzonder met
citrus- en bloemen-oliën; ook met kruidnagel, cederhout, scharlei, labdanum,
vetiver, patchouli, eikenmos, en vele andere.
Lavendel,
(etherische
olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs: € 4,14 Art.nr: LA10
Inhoud: 20 ml. Prijs: €
6,62 Art.nr: LA20
Inhoud: 50 ml. Prijs: € 11,02 Art.nr: LA50
Inhoud: 100 ml. Prijs: € 18,95 Art.nr: LA100
Bestellen
en/of informatie